Най-добрият ни тенисист Григор Димитров гостува в подкаста на анализатора Крейг Шапиро, където

...
Най-добрият ни тенисист Григор Димитров гостува в подкаста на анализатора Крейг Шапиро, където
Коментари Харесай

Григор Димитров: Първите ми самолетни билети бяха купени с пенсиите на дядовците ми

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров гостува в подкаста на анализатора Крейг Шапиро, където описа за началото на своя път, компликациите към върха и по кое време е схванал, че ще се занимава професионално с този спорт.

" Не беше елементарно в България. Израснах в доста дребен тенис клуб, който се намира в провинцията - Южна България. Зимата ми се постановяваше да играя в учебно заведение, където аз и татко ми слагахме скоч, с цел да обозначим линиите. Прозорците бяха счупени, беше минус 10 градуса и замръзвахме. Става въпрос за учебен салон, където също по този начин се играеше хандбал. Ставах всяка заран. Опъвахме мрежа, помагайки си с два железни пръта. Спортът е метод на живот за мен и родителите ми. Баща ми и майка ми са ме научили на доста. Здравата работа е в главната на всичко и няма директни пътища към триумфа.

Българската федерация по тенис в никакъв случай не е била в картинката. Първите ми самолетни билети, с които излязох в чужбина бяха купени с пенсиите на моите дядовци. Благодарен съм на академиите, в които бях. Те знаеха нашето финансово състояние и ми помагаха, това важеше изключително в частта с треньорите и пътуванията. Впоследствие подписах първия си контракт и нещата последователно се усъвършенстваха ", каза Димитров.

 

Източник „ Фокус “

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР